BREEAM-sertifisering for eksisterende bygg

Dato June 3rd, 2022
Det finnes flere viktige sertifiseringer og benchmarkingsystemer for eiendomsaktører som ønsker å bli bedre på bærekraft. Én av disse er Europas ledende miljøsertifisering for bygninger: BREEAM In Use sertifisering.

BREEAM-sertifisering for eksisterende bygg

Det finnes flere viktige sertifiseringer og benchmarkingsystemer for eiendomsaktører som ønsker å bli bedre på bærekraft. Én av disse er Europas ledende miljøsertifisering for bygninger: BREEAM In Use sertifisering.

Gjennom ulike benchmarkingsystemer finner du ut av hvordan selskapet ditt arbeider og presterer innenfor bærekraft. Dette er noe som viser seg å bare bli viktigere og viktigere for eiendomsaktører.

Energi- og miljørådgiver, Kari Sørnes.

- Arbeidet med benchmarking og BREEAM-sertifisering skaper retning og fremtvinger kontinuerlig utvikling og forbedring innenfor bærekraftsområdet, forteller energi- og miljørådgiver i Entro, Kari Sørnes.

Les også: Alt om energimerking av bygg

BREEAM-sertifisering

Entro har kompetanse innen BREEAM-sertifisering, og bidrar som støtte for sine kunder mot sertifisering inn mot det internasjonale sertifiseringsverktøyet BREEAM In Use. Forkortelsen BREEAM står for Building Research Establishment Environmental Assessment Method.

- BREEAM In Use-sertifiseringen avdekker hvordan driften av bygget presterer på miljø. Det er flere fordeler knyttet til en slik sertifisering, deriblant økt eiendomsverdi. Sertifiseringen kan også bidra til bedre inneklima og økt tilfredstillelse for byggets brukere, forteller Kari.

Les også: Borettslag og sameier kan spare enorme summer på klimatiltak

Gir flere fordeler

Kari er sikker i sin sak på at arbeidet med BREEAM-sertifisering vil lønne seg for mange eiendomsaktører fremover.

- Investorer setter stadig strengere krav til hva man velger å investere i, og vi ser en trend mot at grønne investeringer signaliserer lavere investeringsrisiko. BREEAM-sertifiseringer av eiendommene kan dermed gi fordeler ved at man beviser fokuset på grønn og energieffektiv drift. De som er på ballen og forbedrer seg på disse områdene vil vinne i det lange løp.

Rapportering for hele ESG-området

Ifølge Kari bidrar Entros brede kompetanseområde til å forenkle arbeidet med benchmarking og BREEAM-sertifisering. 

- Ved å jobbe med eiendomsaktører over lengre tid opparbeider vi en unik kjennskap til en kundes bygg-portefølje, spesielt innen energi, vann og avfall. Dette gjør at rapportering inn mot ulike benchmark-ordninger og sertifiseringer blir smidig. Vi bidrar til rapportering innen hele ESG-området. 

Les også: Setter fart på det grønne skiftet med bærekraftig pilotprosjekt

Skreddersydde løsninger

Entro skreddersyr et løp for sine kunder – tilpasset virksomhetens ønsker og behov.

Trenger du hjelp med benchmarking eller sertifisering for dine næringsbygg? Ta kontakt med en av våre eksperter.

Vil du holde deg oppdatert? Følg oss gjerne på Linkedin, eller meld deg på vårt nyhetsbrev her!

Kontakt oss