Prisjuks i kraftbransjen – Entro har løsningen

Dato December 8th, 2021
På onsdag kunne vi lese i VG at forbrukerrådet har avdekket omfattende prisjuks hos 29 norske strømselskaper, hvor hemmelige prispåslag gir en langt høyere energikostnad enn det kraftavtalene skulle tilsi.

Prisjuks i kraftbransjen – Entro har løsningen

På onsdag kunne vi lese i VG at forbrukerrådet har avdekket omfattende prisjuks hos 29 norske strømselskaper, hvor hemmelige prispåslag gir en langt høyere energikostnad enn det kraftavtalene skulle tilsi.

Dette gjelder i hovedsak innkjøpsprisavtaler på privatmarkedet, men også bedrifter, da særlig i SMB-markedet (små og mellomstore bedrifter). Forbrukerrådet og Forbrukerombudet representerer kun privatpersoner, og næringskunder blir mer eller mindre overlatt til seg selv.

Stort kompetansemiljø på energifakturaer og energikostnader

Entro kontrollerer årlig 51 000 energifakturaer til en verdi av 655 MNOK. Entro innehar kompetansen, forståelsen og verktøyene for å kontrollere alle elementene i energifakturaen, og er dermed landets største kompetansemiljø på energifakturaer og oppfølging av energikostnader.

Les også: Vet du om du har en god kraftavtale?

Finner skjulte påslag i kraftavtaler

I hele 9 av 10 tilfeller finner vi at det faktureres skjulte påslag i forhold til det som er oppgitt i avtalen, eller overprisede priselementer i forhold til markedspriser. Mange av disse kundene har Entro hjulpet over på en bedre kraftavtale, eller bistått med reforhandling av eksisterende kraftavtale.

Potensiale for besparelse i inngåtte kraftavtaler

Entro har kontrollert flere kraftavtaler det siste året, og for kunder med et årsforbruk på mellom 700 000 kWh og 3 GWh, har vi funnet besparelsespotensiale på mellom 55% og 87% bare i påslag og faste avgifter og gebyrer. Dette utgjør mellom 23 000 og 220 000 kroner (eks. mva) årlig for disse kundene.

Entro kan betrygge alle sine kunder som har brukt våre rådgivere ved inngåelse av kraftavtaler – og som i tillegg har avtale om faktura-/kostnadskontroll – om at disse avtalene ikke inneholder slike skjulte påslag eller «hemmelige tillegg», og at de blir fakturert i henhold til avtale og med de riktige forutsetningene.

Vil du lese mer? Fem effektive energitiltak for ditt bygg

Entro hjelper deg med din kraftavtale

Entro har 25 års erfaring med å foreta kostnadsanalyser på kraftavtaler for våre kunder, og kan gi våre kunder trygghet om at de gjennom tjenestene fakturakontroll og rådgivning på kraftkjøp blir fakturert i henhold til kraftavtalen.

Er du usikker på om bedriften din har en god kraftavtale, eller om dere betaler mer enn det som faktisk er avtalt med deres kraftleverandør? 

Vi bistår gjerne med å sikre at du får riktig pris på energileveransene dine!

Stian Vollan-Hansen

Kontakt en av våre rådgivere her.

Vil du holde deg oppdatert på nye saker fra Entro? 

Følg oss gjerne på Linkedin, og meld deg på vårt nyhetsbrev her!

Kontakt oss