Entroseminaret 2019

Entroseminaret 2019: Samarbeid for bærekraft

Samarbeid må til for å stoppe klimaendringene

Ingen har nok kreativitet, kunnskap, kapital eller handlekraft til å stoppe klimaendringene alene. Samarbeid mellom ulike næringer og mellom offentlige myndigheter, privat næringsliv og forsknings- og utviklingsmiljøer må til dersom vi skal nå målene i Parisavtalen . Derfor er den røde tråden i årets Entroseminar «Samarbeid for bærekraft».

Viser vei inn i framtiden og hva som er verdt å ta vare på

For å stoppe klimaendringene er det vel så viktig å ta vare på det vi har som å investere i noe nytt. Det er ikke tilfeldig at årets Entroseminar arrangeres i Bergen. Her finner du moderne arkitektur og smarte bygg side om side med den historiske trehusbebyggelsen byen er verdenskjent for. Vi i Entro ønsker nemlig å vise deg vei inn i framtiden, men også hva som er verdt å ta vare på.

Inspirerende foredragsholdere

Vårt mål er et Entroseminaret 2019 skal gi deg inspirasjon til å gjennomføre tiltak som bidrar til å redusere klimagassutslippene fra din virksomhet og finne samarbeidspartnere som gjør tiltakene mulig. Blant foredragsholderne finner du:

RESTART: 7 steg til en bærekraftig forretningsmodell
Sveinung Jørgensen og Lars Jacob Tynes Pedersen, Norges Handelshøyskole 

Er din forretningsmodell rustet for fremtiden? Forskerne Sveinung Jørgensen og Lars Jacob Tynes Pedersen kommer til Entroseminaret for å presentere RESTART – et  veikart i syv deler til hvordan du kan gi designe bærekraftige forretningsmodeller og tjene penger på nye teknologier, digitalisering og den sirkulære økonomien.  

Sveinung Jørgensen og Lars Jacob Tynes Pedersen er forskere og professor II ved NHH i Bergen. Sammen har de reist verden rundt for å bistå virksomheter med å bli mer bærekraftige. Erfaringene fra forskning og praksis kan du lese mer om i boka RESTART som kom ut i 2017. 

Hvordan få en elektrisk framtid uten at sikringen går?
Ingvald Erga, fagansvarlig for ytre miljø, Stavanger lufthavn  

Ingvald Erga er fagansvarlig for ytre miljø ved Stavanger Lufthavn og kommer på Entroseminaret for å fortelle om prosjektet Elnett21 og Avinors planer om å etablere et mikronett med kraftproduksjon fra sol og vind, batterilagring og ladeløsninger for større fartøy som buss og fly. 

Prosjektet Elnett21 har fått 40 millioner fra Enova til å jobbe med temaet «Hvordan få en elektrisk framtid uten at sikringen går». Elnett21 er et samarbeid mellom Avinor, Forus Næringspark, Stavangerregionen Havn og Lyse-selskapene Smartly og Lyse Elnett


Legg aldri ut på langtur alene

Annika Rødeseike, bGreen 

Skal vi klare å nå målet om 40% reduksjon av klimagassutslipp innen 2030 må vi både finne nye måter å samarbeide på og nye virksomheter å samarbeide med.  Hvordan finner du samarbeidspartnere du kan nå langt sammen med og hvordan får du samarbeidet til å fungere? Dét skal Annika Rødeseike fra det nystartede næringsnettverket bGreen i Bergen snakke om. 

 

Eie vs leie – kan lys, luft og vegger kjøpes som en tjeneste?
Magnus Skallerud, Utviklingsdirektør i Selvaag Eiendom 

Selvaag Eiendom har inngått samarbeid med en interiørarkitekt, møbelleverandør, et advokatfirma, en entreprenør og leverandører av belysning og tekniske anlegg hvor formålet er å finne ut om det er mulig å leie det du trenger i et bygg, framfor å eie det.  Hør hva de ønsker å få til – og hva som gjør drømmene vanskelig å oppfylle.

Praktiske verksteder

Det hjelper imidlertid ikke bare å føle seg inspirert. Du trenger også konkrete råd og verktøy for å klare å gjennomføre. På Entroseminaret 2019 vil du derfor få muligheten til å delta på praktiske kurs og verksteder som hjelper deg å komme i gang selv:

  • Slik kommer du gang med et klimagassregnskap
  • Slik bruker du Entros energioppfølgingssystem Optima
  • Befaring av de tekniske anleggene på Hotel Admiral

 

Påmelding

Pris:

Ordinær pris er 5410 kroner eks mva per deltager.
Middag og underholdning tirsdag kveld er inkludert i prisen, i tillegg til inspirerende foredrag, praktiske verksteder og deilig lunsj begge dager.

Early Bird: Melder du deg på før 30. juni, får du 20% rabatt på deltageravgiften

OBS! Vi ønsker å skape rom for de gode samtalene, og har satt tak på 150 deltakere til Entroseminaret 2019. Vær tidlig ute og sikre din plass på seminaret!

Gå til påmelding