Mange målere fortsatt ikke godkjent i Elhub

Fortsatt er det 35% av alle strømmålere i Entro Optima som ikke er godkjent i Elhub. Elhub ble lansert i februar i år og i en overgangsperiode har nettselskapene fortsatt med å eksportere måledata til tredjepartsløsninger slik som Entro Optima.

Her kan du lese mer om Elhub

Fra og med nyttår vil imidlertid flere av nettselskapene kun eksportere måleverdier til Elhub. Dette innebærer at flere av våre kunder vil oppleve at det mangler målerdata i energi- og miljøoppfølingssystemet Entro Optima.

Manuell avlesing av målere gir mye merarbeid for driftsorganisasjonen

Entro har lagt til rette for at kunder som ikke har godkjent alle strømmålere i Elhub kan lese av målere manuelt og legge inn måleverdiene i Entro Optima selv. På den måten får du fullstendig oversikt over energiforbruket. Dette krever imidlertid at driftsorganisasjonen må etablere rutiner for å jevnlig lese av alle målere manuelt.

– Dette gir mye merarbeid for driftsorganisasjonen. Driftsteknikere i et enkelte bygg vil nok bruke inntil 20% av arbeidstiden sin på å lese av manuelle målere og legge verdiene inn i energi- og miljøoppfølgingsystemet Entro Optima, anslår seniorrådgiver i Entro, André Løvlund.

 

Har du ikke godkjent alle målerne i Elhub ennå? Dette kan du gjøre:

 

1.Godkjenn målere i Elhub

Det beste er å få godkjent alle strømmålere i Elhub så raskt som overhodet mulig. Da slipper du å lese av målerne manuelt. Entro har laget en utfyllende oppskrift for hvordan du gjør dette. Den finner du her: https://www.entro.no/elhub/

2. Få hjelp fra Entro til å godkjenne målere

Entro kan bistå deg med å få godkjent alle målerne i Elhub. Det kan lønne seg dersom du har mange ulike leietakere med egne strømmålere.

3.Installer egne, private målere

I enkelte tilfeller kan løsningen være å installere egne målere i bygget. Entro har høy kompetanse i planlegging og gjennomføring av målerprosjekter. Vi kan bedriften din med å skissere en god målerløsning tilpasset ditt bygg og din virksomhet.

 

Lurer du på noe? Ta kontakt med vår rådgiver André Løvlund