Er din forretningsmodell rustet for framtiden?

Vårt mål er et Entroseminaret 2019 skal gi deg inspirasjon til å gjennomføre tiltak som bidrar til å redusere klimagassutslippene fra din virksomhet og finne samarbeidspartnere som gjør tiltakene mulig.

Les mer om Entroseminaret 2019 og meld deg på her

Blant foredragene du kan høre i Bergen 22. – 23. oktober finner du:

RESTART: 7 veier til bærekraftig business 

Sveinung Jørgensen og Lars Jacob Tynes Pedersen, Norges Handelshøyskole 

Er din forretningsmodell rustet for fremtiden? Forskerne Sveinung Jørgensen og Lars Jacob Tynes Pedersen kommer til Entroseminaret for å presentere RESTART – et  veikart i syv deler til hvordan du kan gi designe bærekraftige forretningsmodeller og tjene penger på nye teknologier, digitalisering og den sirkulære økonomien.  

Sveinung Jørgensen og Lars Jacob Tynes Pedersen er begge førsteamanuensiser ved  Norges Handelshøyskole i Bergen. Sammen har de reist verden rundt for å bistå virksomheter med å bli mer bærekraftige. Erfaringene fra forskning og praksis kan du lese mer om i boka RESTART som kom ut i 2017. 

Hvordan få en elektrisk framtid uten at sikringen går?

Ingvald Erga, fagansvarlig for ytre miljø, Stavanger lufthavn  

Ingvald Erga er fagansvarlig for ytre miljø ved Stavanger Lufthavn og kommer på Entroseminaret for å fortelle om prosjektet Elnett21 og Avinors planer om å etablere et mikronett med kraftproduksjon fra sol og vind, batterilagring og ladeløsninger for større fartøy som buss og fly. 

Prosjektet Elnett21 har fått 40 millioner fra Enova til å jobbe med temaet «Hvordan få en elektrisk framtid uten at sikringen går». Elnett21 er et samarbeid mellom Avinor, Forus Næringspark, Stavangerregionen Havn og Lyse-selskapene Smartly og Lyse Elnett


Legg aldri ut på langtur alene

Annika Rødeseike, bGreen 

Skal vi klare å nå målet om 40% reduksjon av klimagassutslipp innen 2030 må vi både finne nye måter å samarbeide på og nye virksomheter å samarbeide med.  Hvordan finner du samarbeidspartnere du kan nå langt sammen med og hvordan får du samarbeidet til å fungere? Dét skal Annika Rødeseike fra det nystartede næringsnettverket bGreen i Bergen snakke om. 

Praktiske verksteder

Det hjelper imidlertid ikke bare å føle seg inspirert. Du trenger også konkrete råd og verktøy for å klare å gjennomføre. På Entroseminaret 2019 vil du derfor få muligheten til å delta på praktiske kurs og verksteder som hjelper deg å komme i gang selv:

  • Slik kommer du gang med et klimagassregnskap
  • Slik bruker du Entros energioppfølgingssystem Optima
  • Befaring av de tekniske anleggene på Hotel Admiral

 

Meld deg på før 30. juni og få 20% rabatt