Entrobloggen

Studenter i Bergen illustrasjonsfoto

Entrobloggen

Finner studenter løsningen på #byggfloken?

Hvordan kan vi utvikle mer bærekraftige bygg og byer når det meste allerede er bygget? Det har vi spurt studentene i Bergen om. Innen 4. oktober skal en jury som består av representanter fra næringslivet og akademia avgjøre hvem av studentene som får stå på scenen under Entroseminaret 22. – 23. oktober.

Entrobloggen

Kurs i energieffektivisering, tekniske anlegg og SD-anlegg

– Energibruken har gått ned etter at jeg deltok på kurs og jeg synes jeg har fått bedre oversikt over hvordan jeg kan «tune» de tekniske anleggene, sier driftsleder i Oxer Eiendom, Asbjørn Olsen. Tidligere i år deltok den erfarne drifteren på både kurs 1 og 2 i Entro kompetansesenter. Vil du også lære hvordan du får et godt inneklima, fornøyde leietakere og lavere energiforbruk? Vi har fortsatt noen ledige plasser på kurs i Oslo og Bergen.

mann som holder lyspære

Entrobloggen

Opprinnelsesgarantier for strøm

Ordningen med opprinnelsesgarantier for strøm har til hensikt å belønne investeringer i og dermed øke produksjonen av fornybar energi. Nå er ordningen oppe til ny diskusjon. Vi gir deg oversikt over hva opprinnelsesgarantier er – og hva de har å si for klimagassregnskapet for din virksomhet.

Anja Myreng Skaran og Tor Lindholt Entro

Entrobloggen

Vet du hva du bruker mest energi på?

– Energ- og miljøledelse høres kanskje litt voldsomt ut, i hvert fall hvis du har prøvd deg på å lese standarder som ISO 50001 og ISO 14001. Men det handler først og fremst om å se helheten og sette energi- og miljøtiltak inn i et system, sier rådgivere i Entro, Anja Myreng Skaran og Tor Lindholt.