Aktuelt

Aktuelt

Smidig innføring av energiledelse

Tidligere pleide prosjekter primært å fokusere på fysiske resultater, enten om det var en ferdigstilt oljeplattform, et bygg eller en vei. I dag handler stadig flere prosjekter om innføring av nye forretningsprosesser, eksempelvis energiledelse.

Aktuelt

Redusert elavgift til industrikunder

Elavgift (også kalt forbruksavgift) ble innført som en særavgift i Norge i 1951. Dette er en avgift til staten som oppstår ved levering av elektrisk kraft til eget bruk hos nettselskapet. Den avregnes per kWh fra nettselskapene og i 2017 bidro elavgiften med over 10 milliarder kroner til statskassen.

Aktuelt

Hvordan få riktig innetemperatur?

Vi vil informere deg om hvordan du kan holde nede energiforbruket (og kanskje i noen tilfeller også redusere dette). Når temperaturen er over 26°C begynner en del system å slite, da dette er den makstemperatur som de fleste system er dimensjonert for. Bildet illustrerer langtidsvarslet fra Yr.no for Oslo.

Bilde lånt av enova.no

Aktuelt

Gjør klar for sommerdrift!

Vi kan vel alle være enige om at våren, og kanskje sommeren, er i full gang. Dette påvirker byggene vi oppholder oss i, og vi må stille inn anleggene på sommertid. Vi har laget et notat om sommerstenging av anlegg, og noen tips til hvordan du kan redusere unødvendig forbruk i sommermånedene.

Bilde lånt av enova.no

Aktuelt

Nye muligheter i Enova

Enova jobber kontinuerlig med energieffektivisering av byggsektoren. Denne våren tar de et steg videre, og lanserer flere spennende støtteprogram. Disse skal hjelpe byggsektoren videre i retning av lavtutslippsamfunnet. Her åpnes det nye muligheter for våre kunder.

Bilde: enova.no

Aktuelt

Entro med bidrag på Enovakonferansen 2018

Årets Enovakonferanse er nå over. I selskap med 800 innovatører og spydspisser for omstilling, var Entro representert både på podiet og blant publikum. Håvard Moster, kommersiell leder i Entro, bidro med et spennende og lærerikt foredrag om Energioppfølging 4.0 og selvlærende teknologi.